Håndlaget gårdsis
med lokale råvarer
Gårdsis fra Bamsrudlåven er laget av egg fra våre egne frittgående høner og fersk melk fra nabogårdene. I 1997 startet vi å ta i mot selskaper, møter og kurs på låven, og lokale råvarer har alltid stått på menyen. Ønsket om å skape et kortreist produkt av gårdens råvarer var lenge en drøm, og da det kom en frier fra gård med melkeproduksjon ble ideen klekket!
Melkebasert gårdsis
Gårdsisen vår er inspirert av italienernes geleto og tar utgangspunkt i ferske gode råvarer. Den har mindre fett og mindre luft enn vanlig iskrem, fordi vi bruker helmjølk og eggeplommer.
Vanilje
Vaniljeis er en vinner hos de fleste og passert fint som dessert med utallige tilbehør! Den passer blant annet perfekt til en mørk og kraftig sjokoladekake med friske bær.
Smaken er fyldig, mindre søt og med en lettere munnfølelse enn fløteis.
Ingredienser: Melk, sukker, eggeplomme, maltodekstrin, dekstrose, Fortykningsmiddel (inulin), Stablilsator (naturlig johannesbrødkjernemel), naturlig vaniljeekstrakt, vaniljefrø.
Kan inneholde spor av mandler. Glutenfri.
Næringsinngold per 100g: Energi 169 kcal / 704 KJ, karbohydrater: 20,8 g, proteiner 4,6 g, fett 6,5 g
Krokan
Krokan er en gammel klassikker. Vi lager krokan selv av mandler, sukker og bittelitt salt! Saltet gir et lite piff og kontrast til det søte.
Ingredienser: Melk, sukker, eggeplomme, Krokan (Sukker, mandler, salt)maltodekstrin, dekstrose, Fortykningsmiddel (inulin), Stablilsator (naturlig johannesbrødkjernemel), naturlig vaniljeekstrakt, vaniljefrø.
Næringsinngold per 100g: Energi 192 kcal / 800 KJ, karbohydrater: 23,7 g, proteiner 4,9 g, fett 7,7 g
Kaffe & Kakao
Vi nordmenn er verdenstoppen når det gjelder kaffe-drikking og is-spising! Hva kan vel bli mer uimotståelig enn en kombinasjon av de to – is og kaffe i ett! Vi kunne nesten ha kalt denne isen for tiramisu-is, men har valgt å kalle det den faktisk inneholder – nemlig kaffe og kakao. Et velblansert forhold mellom kaffebønnens syrlighet, kakaobønnens bitterheten og sødmen fra et hint av karamell.
Ingredienser: Melk, sukker, eggeplomme, maltodekstrin, dekstrose, Kaffe, Fortykningsmiddel (inulin), Stablilsator (naturlig johannesbrødkjernemel), kakao, naturlig vaniljeekstrakt, vaniljefrø.
Næringsinngold per 100g: Energi 169 kcal / 706 KJ, karbohydrater: 22 g, proteiner 4,8 g, fett 6,4 g
Jordbær
I jordbærisen bruker vi jordbærsyltetøy fra Askim Frukt- og Bærpresseri. Dette gir en naturlig farge og frisk smak av jordbær.
Ingredienser: Melk, Jordbærsyltetøy (jordbær, sukker, karrageenan, sitronsyren natrium og kalium benzoat), sukker, eggeplomme, maltodekstrin, dekstrose, Fortykningsmiddel (inulin), Stablilsator (naturlig johannesbrødkjernemel), naturlig vaniljeekstrakt, vaniljefrø.
Næringsinngold per 100g: Energi 173 kcal / 721 KJ, karbohydrater: 24,4 g, proteiner 4,1 g, fett 5,7 g
Sorbeter
Ved å bruke litt av eggehviten fra våre frittgående høner oppdaget vi at sorbetten fikk en luftig og kremet konsistens. I de melkebaserte isene bruker vi nemlig kun plommen og på denne måten kan vi utnytte hele egget.
Eplesorbet
Frisk og naturlig eplesorbet laget med lokale råvarer!
Ønsket om å bruke restproduktene fra to produksjoner til et nytt bærekraftig produkt har vært motivasjonen for å skape dette produktet. I sorbeten tar vi vare på alle de gode smakene som blir igjen etter pressing av epler på Dyre Gård i Rygge. Ved å tilsette eggehvite som vi sitter igjen med etter produksjon av iskrem, oppdaget vi at sorbeten fikk en luftig og delikat konsistens. På denne måten får vi utnyttet hele eplet og hele egget!
Ingredienser: Eplemost, vann, sukker, dekstrose, eggehvite, sitronsyre, johannesbrødkjernemel, guar gum.
Næringsinngold per 100g: Energi 103 kcal / 440 KJ, karbohydrater: 25,1 g, proteiner 0,5 g, fett 0,1 g
Bjørnebærsorbet
Denne sorbeten er laget av norske bjørnebær fra Hauger Gård i Råde. Deilig sorbet med mye smak!
Fargerik, fruktig og forfriskende sorbet laget av norske bjørnebær. Ved å bruke litt eggehvite får vi en luftig og delikat sorbet. Eggene er fra våre egne frittgående høner.
Ingredienser: Bjørnebær, vann, sukker, dekstrose, eggehvite, inulin, sitronsyre, johannesbrødkjernemel, guar gum.
Næringsinngold per 100g: Energi 125 kcal / 528 KJ, karbohydrater: 32,5 g, proteiner 0,8 g, fett 0,2 g
Solbærsorbet
Solbærsorbet laget med lokale råvarer og med naturlig smak av norske solbær!
Fargerik, fruktig og forfriskende sorbet laget av norske solbær. Ved å bruke litt av eggehviten fra våre frittgående høner, oppdaget vi at sorbetten fikk en luftig og kremet konsistens. I de melkebaserte isene bruker vi nemlig kun plommen, og på denne måten kan vi utnytte hele egget. Prøv gjerne denne sammen med Gårdsis kaffe & kakao. Bærene er fra Telemark.
Ingredienser: Solbær, vann, sukker, dekstrose, eggehvite, inulin, sitronsyre, johannesbrødkjernemel, guar gum.
Næringsinngold per 100g: Energi 556 KJ / 132 kcal , karbohydrater: 32,4 g, proteiner 1 g, fett 0,2 g