Håndlaget gårdsis
med lokale råvarer

Melkebasert gårdsis

Gårdsisen vår er inspirert av italienernes geleto og tar utgangspunkt i ferske gode råvarer. Den har mindre fett og mindre luft enn vanlig iskrem, fordi vi bruker helmjølk og eggeplommer.

Vaniljeis er en vinner hos de fleste og passert fint som dessert med utallige tilbehør! Den passer blant annet perfekt  til en mørk og kraftig sjokoladekake med friske bær.

Smaken er fyldig, mindre søt og med en lettere munnfølelse enn fløteis.

Ingredienser: Melk, sukker, eggeplomme, maltodekstrin, dekstrose, Fortykningsmiddel (inulin), Stablilsator (naturlig johannesbrødkjernemel), naturlig vaniljeekstrakt, vaniljefrø.

Kan inneholde spor av mandler. Glutenfri.

Næringsinngold per 100g: Energi 169 kcal / 704 KJ, karbohydrater: 20,8 g, proteiner 4,6 g, fett 6,5 g

Vi nordmenn er verdenstoppen når det gjelder kaffe-drikking og is-spising! Hva kan vel bli mer uimotståelig enn en kombinasjon av de to – is og kaffe i ett! Vi kunne nesten ha kalt denne isen for tiramisu-is, men har valgt å kalle det den faktisk inneholder – nemlig kaffe og kakao. Et velblansert forhold mellom kaffebønnens syrlighet, kakaobønnens bitterheten og sødmen fra et hint av karamell.

Ingredienser: Melk, sukker, eggeplomme, maltodekstrin, dekstrose, Kaffe, Fortykningsmiddel (inulin), Stablilsator (naturlig johannesbrødkjernemel), kakao, naturlig vaniljeekstrakt, vaniljefrø.

Næringsinngold per 100g: Energi 169 kcal / 706 KJ, karbohydrater: 22 g, proteiner 4,8 g, fett 6,4 g

Sorbeter

Ved å bruke litt av eggehviten fra våre frittgående høner oppdaget vi at sorbetten fikk en luftig og kremet konsistens. I de melkebaserte isene bruker vi nemlig kun plommen og på denne måten kan vi utnytte hele egget.

Frisk og naturlig eplesorbet laget med lokale råvarer!

Ønsket om å bruke restproduktene fra to produksjoner til et nytt bærekraftig produkt har vært motivasjonen for å skape dette produktet. I sorbeten tar vi vare på alle de gode smakene som blir igjen etter pressing av epler på Dyre Gård i Rygge. Ved å tilsette eggehvite som vi sitter igjen med etter produksjon av iskrem, oppdaget vi at sorbeten fikk en luftig og delikat konsistens. På denne måten får vi utnyttet hele eplet og hele egget!

Ingredienser: Eplemost, vann, sukker, dekstrose, eggehvite, sitronsyre, johannesbrødkjernemel, guar gum.

Næringsinngold per 100g: Energi 103 kcal / 440 KJ, karbohydrater: 25,1 g, proteiner 0,5 g, fett 0,1 g

Solbærsorbet laget med lokale råvarer og med naturlig smak av norske solbær!

Fargerik, fruktig og forfriskende sorbet laget av norske solbær. Ved å bruke litt av eggehviten fra våre frittgående høner, oppdaget vi at sorbetten fikk en luftig og kremet konsistens. I de melkebaserte isene bruker vi nemlig kun plommen, og på denne måten kan vi utnytte hele egget. Prøv gjerne denne sammen med Gårdsis kaffe & kakao. Bærene er fra Telemark.

Ingredienser: Solbær, vann, sukker, dekstrose, eggehvite, inulin, sitronsyre, johannesbrødkjernemel, guar gum.

Næringsinngold per 100g: Energi 556 KJ / 132 kcal , karbohydrater: 32,4 g, proteiner 1 g, fett 0,2 g

Kjøp hos ASKO