Motivasjonen er å skape noe av det vi har rundt oss.
På Bamsrud gård har det vært eggproduksjon i over 30 år. Da eldstedatteren ble sammen med sønnen fra melkegården i nabolaget, var ikke veien til isproduksjon lang. I 2013 installerte vi et mikromeieri i underlåven.
Melkebilen kommer innom oss for å levere fersk upastaurisert melk fra nabogårdene.
Dagsferske egg blir knekket og plommen blir skilt fra hvitten.
Vi pasturiserer melken og eggeplommer sammen med øvrige ingredienser ved 80°C. Miksen homogeniseres og kjøles raskt ned til 4°C , før den tappes over på lagringstank. Her modnes miksen for å få den rette kosistensen og for å få fram de gode smakene. Neste dag tappes iskremen i bokser.
VEIGBESKRIVELSE
VED MYSEN ER DU NESTEN FREMME
Fra Oslo: Følg E18 til Ramstad og, ta til høyre og følg riksvei 123 mot Halden. Etter ca 500 meter fra krysset, ta av til venstre ved HANEN-skilt.
Fra Sarpsborg og Fredrikstad: Følg riksvei 22 mot Mysen. Følg deretter riksvei 123 mot E18. Ta til høyre ved HANEN-skilt. Innerst av denne gårdsveien ligger Bamsrudlåven.
Hilsen familien Klufterud