Gårdsis

Dato august 23, 2021 /Bamsrudlåven

Vår is er inspirert av italienernes Gelato – Den tar utgangspunkt i ferske gode råvarer og er basert på melk og egg. Vi har fire smaker – Vanilje, Kaffe & Kakkao, Krokan og Jordbær.

Vanilje

Vaniljeis er en vinner hos de fleste og passert fint som dessert med utallige tilbehør! Den passer blant annet perfekt  til en mørk og kraftig sjokoladekake med friske bær.

Smaken er fyldig, mindre søt og med en lettere munnfølelse enn fløteis.

Ingredienser: Melk, sukker, eggeplomme, maltodekstrin, dekstrose, Fortykningsmiddel (inulin), Stablilsator (naturlig johannesbrødkjernemel), naturlig vaniljeekstrakt, vaniljefrø.

Kan inneholde spor av mandler. Glutenfri.

Næringsinngold per 100g: Energi 169 kcal / 704 KJ, karbohydrater: 20,8 g, proteiner 4,6 g, fett 6,5 g

Krokan

Krokan er en gammel klassikker. Vi lager krokan selv av mandler, sukker og bittelitt salt! Saltet gir et lite piff og kontrast til det søte.

Ingredienser: Melk, sukker, eggeplomme, Krokan (Sukker, mandler, salt)maltodekstrin, dekstrose, Fortykningsmiddel (inulin), Stablilsator (naturlig johannesbrødkjernemel), naturlig vaniljeekstrakt, vaniljefrø.

Næringsinngold per 100g: Energi 192 kcal / 800 KJ, karbohydrater: 23,7 g, proteiner 4,9 g, fett 7,7 g

Kaffe & Kakao

Vi nordmenn er verdenstoppen når det gjelder kaffe-drikking og is-spising! Hva kan vel bli mer uimotståelig enn en kombinasjon av de to – is og kaffe i ett! Vi kunne nesten ha kalt denne isen for tiramisu-is, men har valgt å kalle det den faktisk inneholder – nemlig kaffe og kakao. Et velblansert forhold mellom kaffebønnens syrlighet,  kakaobønnens bitterheten og sødmen fra et hint av karamell.

Ingredienser: Melk, sukker, eggeplomme, maltodekstrin, dekstrose, Kaffe, Fortykningsmiddel (inulin), Stablilsator (naturlig johannesbrødkjernemel), kakao, naturlig vaniljeekstrakt, vaniljefrø.

Næringsinngold per 100g: Energi 169 kcal / 706 KJ, karbohydrater: 22 g, proteiner 4,8 g, fett 6,4 g

Jordbær

I jordbærisen bruker vi jordbærsyltetøy fra Askim Frukt- og Bærpresseri. Dette gir en naturlig farge og frisk smak av jordbær.

Ingredienser: Melk, Jordbærsyltetøy (jordbær, sukker, karrageenan, sitronsyren natrium og kalium benzoat), sukker, eggeplomme, maltodekstrin, dekstrose, Fortykningsmiddel (inulin), Stablilsator (naturlig johannesbrødkjernemel), naturlig vaniljeekstrakt, vaniljefrø.

Næringsinngold per 100g: Energi 173 kcal / 721 KJ, karbohydrater: 24,4 g, proteiner 4,1 g, fett 5,7 g

Eplesorbet

Frisk og naturlig eplesorbet laget med lokale råvarer!

Ønsket om å bruke restproduktene fra to produksjoner til et nytt bærekraftig produkt har vært motivasjonen for å skape dette produktet. I sorbeten tar vi vare på alle de gode smakene som blir igjen etter pressing av epler på Dyre Gård i Rygge. Ved å tilsette eggehvite som vi sitter igjen med etter produksjon av iskrem, oppdaget vi at sorbeten fikk en luftig og delikat konsistens. På denne måten får vi utnyttet hele eplet og hele egget!

Ingredienser:Eplemost, vann, sukker, dekstrose, eggehvite, sitronsyre, johannesbrødkjernemel, guar gum.

Næringsinngold per 100g: Energi 103 kcal / 440 KJ, karbohydrater: 25,1 g, proteiner 0,5 g, fett 0,1 g

Bjørnebærsorbet

Denne sorbeten er laget av norske bjørnebær fra Hauger Gård i Råde. Deilig sorbet med mye smak!

Fargerik, fruktig og forfriskende sorbet laget av norske bjørnebær. Ved å bruke litt eggehvite får vi en luftig og delikat sorbet. Eggene er fra våre egne frittgående høner.

Ingredienser:Bjørnebær, vann, sukker, dekstrose, eggehvite, inulin, sitronsyre, johannesbrødkjernemel, guar gum.

Næringsinngold per 100g: Energi 125 kcal / 528 KJ, karbohydrater: 32,5 g, proteiner 0,8 g, fett 0,2 g

Bamsrudveien 57
1850 Mysen, Norge

(+47) 481 21 352

VEIGBESKRIVELSE

VED MYSEN ER DU NESTEN FREMME

Fra Oslo: Følg E18  til Ramstad og, ta til høyre og følg riksvei 123 mot Halden. Etter ca 500 meter fra krysset, ta av til venstre ved HANEN-skilt.

 Fra Sarpsborg og Fredrikstad: Følg riksvei 22 mot Mysen. Følg deretter riksvei 123 mot E18. Ta til høyre ved HANEN-skilt. Innerst av denne gårdsveien ligger Bamsrudlåven.

Hilsen familien Klufterud